Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
AnielicaBeata Daje radę

|
Wysłany: Czw Wrz 19, 2013 08:37 Temat postu: Praca: w Polsce czy poza naszymi granicami? |
|
|
Praca: w Polsce czy poza naszymi granicami?
Co się wg was lepiej dziś opłaca? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Wrz 19, 2013 08:37 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Patrycjapati Daje radę

|
Wysłany: Czw Wrz 19, 2013 08:39 Temat postu: odp |
|
|
Zależy od tego jakie sie ma możliwości,
jak ktoś ma super wykształcenie i rzadkie umiejetności, to i w Polsce super zarobi, a jak nie no to niestety zostaje zagranica.
Ja gdybym mogła wybierać to poleciałabym do pracy do Australii (jak tu) - ciepło, egzotyka i lepsze pieniądze, no ale z racji posiadania dziecka i kredytu to tak hop siup rzucić all nie mogę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
peso Nieźle się stara

|
Wysłany: Pon Paź 28, 2013 22:05 Temat postu: |
|
|
Jeśli szukacie pracy w Polsce to zajrzyjcie na http://praca.gratka.pl/ . Mnóstwo ofert w każdej dziedzinie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kokarda V.I.P

|
Wysłany: Sro Paź 30, 2013 13:50 Temat postu: |
|
|
Myślę, że dziś jednak bardziej opłaca się wyjechać za granicę. U nas nie ma niestety zbyt wielu perspektyw na dobrą pracę i dobry zarobek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
baHa Daje radę

|
Wysłany: Pon Sty 20, 2014 08:58 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem odpowiedź na to pytanie jest akurat dość oczywista. W naszym kraju naprawdę ciężko jest o dobry zarobek. Pracownicy jeżeli już coś znajdą to nie mogą nawet liczyć na umowę o pracę, tylko otrzymują umowy śmieciowe, które niestety nic im nie dają. Za granicą przynajmniej można liczyć na dobre zaplecze socjalne. Myślę, że taki wyjazd to także szansa na wyrwanie się ze środowiska, w którym gdzieś już się zakorzeniliśmy co jednak czasem może prowadzić do stagnacji i braku chęci jakiejkolwiek zmiany. Gdy już zdecydujemy się na wyjazd, to mamy szansę na poznanie nowego języka, a także na spotkanie wielu interesujących ludzi. Praca za granicą to naprawdę unikalna szansa i jeżeli tylko znajdziemy tutaj w kraju jakieś rzetelne oferty pracy, dzięki którym nie będziemy musieli decydować się na wyjazd w ciemno, to naprawdę warto wyemigrować z Polski. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olaola Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Mar 05, 2014 13:27 Temat postu: |
|
|
wg mnie zagranica
łatwiej znależć interesująca prace za godziwe pieniądze a jak chcesz założyć firmę dużo mniej formalności z rejestracją i jej prowadzeniem _________________ Raje Podatkowe - Rejestracja firmy Offshore |
|
Powrót do góry |
|
 |
janinka Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Mar 05, 2014 13:43 Temat postu: |
|
|
osobiście wołałabym zarejestrwoac firmę za granicą i tam pracować na własny rachunek, wydaje mi się ze to jest lepsze rozwiązanie na dzisiejsze czasy _________________ Założenie firmy |
|
Powrót do góry |
|
 |
tolka11 Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Mar 05, 2014 13:56 Temat postu: |
|
|
oczywiście ze zagranica ostatnio pracowałam w Anglii i powiem ze polecam każdemu
gdyby nie dzieci ie wróciłabym stamtąd _________________ Biuro Rachunkowe w Anglii |
|
Powrót do góry |
|
 |
nosleep Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Kwi 06, 2014 11:12 Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej opłaca się wyjechać za granicę i tam się dorobić i wrócić po kilku latach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolka27 Daje radę

|
Wysłany: Czw Cze 05, 2014 18:10 Temat postu: |
|
|
A ja jakoś nie mam parcia na wyjazd zagranicę.
Pod względem finansownym na pewno bardziej się to opłaca, ale poza tym widzę same minusy.
W Polsce też jest dużo fajnych ofert pracy. Tu przykłady: http://www.gowork.pl/praca/szczecin;l . Przy odpowiednim samozaparciu i determinacji każdy prędzej czy później znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kokarda V.I.P

|
Wysłany: Pon Cze 09, 2014 12:16 Temat postu: |
|
|
Ja też nie mam parcia na wyjazd za granicę, choć wiem, że tam lepiej się zarabia. Wolę mieszkać w naszym kraju, pomimo tego, że mamy tu mniej perspektyw. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Henry44 Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Cze 14, 2014 17:12 Temat postu: |
|
|
Byłem za granicą i to nie dla mnie. Wolę tu mniej zarobić i siedzieć z rodziną.
|
 |
aniołek2 Nieźle się stara

|
|
Powrót do góry |
|
 |
magiczna Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Gru 31, 2014 19:46 Temat postu: |
|
|
nie wykluczam wyjazdu za granicę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
manilla Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Sty 04, 2015 18:24 Temat postu: |
|
|
Według mnie w Polsce też można zdobyć bardzo fajną pracę, tym bardziej, że nasz rynek otwiera się co raz bardziej na specjalistów i też można dużo zarobić. Trzeba być tylko dobrym w tym, co się robi, wtedy nie będzie się miało problemów ze znalezieniem pracy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2015 18:24 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |