| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Żanetka_J Nowicjusz

|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 13:22 Temat postu: |
|
|
| ja też wybieram solarium, szczególnie właśnie zimą można się przejść od czasu do czasu, byle jednak nie za często!! bo to też nie ładnie wygląda jak się przesadzi. A co do samoopalaczy to ja z nich nie korzystam, pozostawiają na skórze brzydkie ślady, szczególnie jak ktoś dobrze tego nie rozsmaruje a do tego jeszcze okropną woń wydzielają. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katarina SiteAdmin

|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 19:49 Temat postu: |
|
|
No to prawda. Samoopalacz pozostawia ślady, nawet ten z "górnej półki", ale niby jest "zdrowszy" dla naszej skóry. Podczas ostatniej wizyty u kosmetyczki (jedynej jak na razie), dowiedziałam się, że solarium to samo zło i należy unikać, bo skóra w zaskakującym tempie wiotczeje
Ja niestety nie słucham, bo nie wyobrażam sobie nie poleżeć 10 minut wśród lamp  _________________ Wenn meine Seele grau ist, nichts macht mehr Sinn... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Angelene Nowicjusz

|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 23:28 Temat postu: |
|
|
Ja także lubię powygrzewać się w cieplutkim solarium. Wpadam wtedy w błogi stan i mogłabym tak leżeć i leżeć Na pewno nie jest to najzdrowsza z przyjemności, ale póki co się tym nie martwię - nie korzystam z solarium aż tak często, więc chyba nie ma powodów do paniki. Poza tym prawdziwa kąpiel słoneczna raczej też nie ma dobroczynnego wpływu na skórę, a jakoś ludzie się zawsze opalali i żyją... Także - solarium owszem tak, ale z umiarem
A co do samoopalaczy to zdarzyło mi się zastosować zaledwie kilka razy i nie jestem co do nich przekonana. Po pierwsze bardzo ciężko jest je równomiernie nałożyć i brudzą, a po drugie wydaję mi się, że jednak nie mają koloru naturalnej opalenizny...
A tak w ogóle to witam szanowne uczestniczki tego forum  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Żanetka_J Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 13:19 Temat postu: |
|
|
dokładnie a jak wiadomo z umiarem można stosować wszystko, byle nie przesadzać z tymi słonecznymi lampami a będzie dobrze -teraz zbliża się sylwestrowa noc więc będzie trzeba troszkę zarumienić skórę- prawda?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
martaXX Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Gru 09, 2008 14:59 Temat postu: |
|
|
w lato korzystam jedynie z prawdziwych promieni słonecznych, bo kocham leżeć na słoneczku, w ciągu roku stosuje jakieś balsamy lekko brązujące. A solarium odwiedzam jedynie w ostateczności ale teraz przed sylwkiem też się właśnie przejdę parę razy żeby troszkę się zarumienić i ładniej wyglądać ale to max 4 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katarina SiteAdmin

|
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 19:41 Temat postu: |
|
|
Przed Sylwestrem salony z Solarium będą szczególnie oblegane ... Ja też skorzystam .. ajj chyba nawet zaraz skoczę na parę minut  _________________ Wenn meine Seele grau ist, nichts macht mehr Sinn... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Żanetka_J Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 11:29 Temat postu: |
|
|
masz racje, dosłownie taki tłok jak w tych wszystkich marketach będę musiała się wcześniej zapisać, bo inaczej się naczekam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katarina SiteAdmin

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 11:31 Temat postu: |
|
|
Ja nie wiem, ale ponoć jasna karnacja ma wrócić do łask  _________________ Wenn meine Seele grau ist, nichts macht mehr Sinn... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Żanetka_J Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 11:34 Temat postu: |
|
|
a niech sobie wraca ja i tak skoczę do cieplutkiego solarium parę razy tej zimy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katarina SiteAdmin

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 11:35 Temat postu: |
|
|
Prawda jest taka, że opalona skóra wygląda zdrowiej..nie? _________________ Wenn meine Seele grau ist, nichts macht mehr Sinn... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ELIZ Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 13:18 Temat postu: |
|
|
jasne że tak chociaż wcale nie musi się to przekładać na prawdę ale ja osobiście lubię czasem zajrzeć do solarium, oby tylko nie przesadzać a wszystko będzie dobrze |
|
| Powrót do góry |
|
 |
martaXX Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 15:35 Temat postu: |
|
|
Ja dziś idę, pójdę ze 3-4 razy przed sylwkiem już czuję to ciepełko na ciele  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
muszelka99 Nowicjusz

|
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 14:59 Temat postu: |
|
|
Naturalne słoneczko. Korzystałam kiedyś z solarium, ale właśnie kiedyś. Wysuszona skóra po takiej wizycie to normalka. A samoopalacze używam, od czasu do czasu, tylko nie do przesady, bo nie chcę wyglądać jak pomarańcza  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
siostrakasi Nowicjusz

|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 13:44 Temat postu: |
|
|
no właśnie minus samoopalacza jest taki, że skóra jest żółta albo pomarańczowa i jak się nie ma wprawy to wychodzą smugi albo plamy, poza tym śmierdzi:/ wolę solarium bo szybko i ładnie opala, na efekty tego poczekam kilka lat i wtedy będę zapewne żałowała że tam chodziłam, no ale jak narazie nie mam nic przeciwko:) _________________ Allright |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ELIZ Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 09:33 Temat postu: |
|
|
| Prawdziwe promienie słoneczne trochę nam płatają ostatnio figla! |
|
| Powrót do góry |