Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karola321 Wymiata forum

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2014 08:01 Temat postu: Spadek - co może wchodzić w jego skład? |
|
|
Co można przekazać w spadku, a co nie może znaleźć się w takim testamencie?
Ktoś z was w ogóle myślał już o czymś takim? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2014 08:01 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Edytaaa V.I.P

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2014 22:13 Temat postu: |
|
|
Przeważnie nikt o tym nie myśli, a to błąd. Warto uporządkować takie sprawy, zwłaszcza w pewnym wieku.
O tym co może wejść w skład spadku warto porozmawiać z prawnikiem.
Dobrze jest też poczytać porady na stronkach poświęconych tej tematyce.
Zobacz sobie też ten filmik: www.portalspadkowy.pl/video/co-wchodzi-w-sklad-spadku.html - wyjaśnia sporo zagadnień spadkowych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tatanka Nieźle się stara

|
Wysłany: Sob Gru 13, 2014 00:11 Temat postu: |
|
|
Jakoś nie myślę, i właśnie uświadomiłam sobie, że to faktycznie błąd. Jeśli coś mi się stanie, to co będzie z tym, co po sobie zostawię, a chciałabym pewne rzeczy zostawić konkretnym osobom. Człowiek zawsze myśli, że ma dużo czasu jeszcze na ziemi, a tymczasem nie zna dnia ani godziny Może to racja, że trzeba żyć tak, jakby każdy dzień był tym ostatnim  |
|
Powrót do góry |
|
 |
AstaLawista Nieźle się stara

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2015 11:30 Temat postu: |
|
|
Zawsze też można skonsultować się z prawnikiem, są również kancelarie które świadczą usługi porad prawnych, chociażby Meritum z Łodzi, a zakres jej usług jest bardzo szeroki: http://poradyprawne-kancelaria.pl/zakres-uslug/ Każdy znajdzie tu pomoc dla siebie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
CHANTELL2772 Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2015 10:54 Temat postu: |
|
|
Witaj. To nie są proste sprawy i chyba warto oddać się pod opiekę prawnika. Raz zapłacić za poradę, gdzie prawnik Ci wszystko wyjaśni i pomoże odpowiednio zredagować testament. Prawda jest taka, że rzadko się o tym myśli a życie czasem niemiło zaskakuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rejenise2716 Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Cze 16, 2015 08:46 Temat postu: |
|
|
Witaj. Z mojej wiedzy wynika, iż wszelkie rzeczy należące do Ciebie - czyli ruchomości oraz nieruchomości, wchodzące w skład Twojego majątku osobistego. Jeśli jesteś współwłaścicielem to możesz rozporządzać tylko swoją częścią. Spadek nie rozwiązuje jednak wszystkiego, bo istnieje jeszcze zachowek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stokrotka Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Lip 08, 2015 10:23 Temat postu: |
|
|
Ja mam uregulowane te sprawy, załatwiałam to z adwokatem z Żyrardowa z kancelarii http://js-adwokat.com.pl/ , konkretnie z panią Joanną Suflita-Stanek.
Uważam, że jeśli ma się możliwość, to najlepiej jak się takie rzeczy zabezpieczy zawczasu i ze specjalistą od prawa spadkowego.
Na pewno pozwoli to w przyszłości uniknąć wielu problemów.
Sprawy spadkowe potrafią poróżnić rodzinę, wiele związków się przez to rozpada, a ja wolę oszczędzić tego swoim bliskim. _________________ Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.
Andrzej Sapkowski |
|
Powrót do góry |
|
 |
braaap Daje radę

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2015 09:47 Temat postu: |
|
|
Jeśli sprawa może wydawać się trudna, to jak najbardziej warto. Ja mogę polecić kancelarie http://ssk.warszawa.pl/, która zajmowała się bardzo duża ilością moich spraw i każdą wygrała. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pistacja V.I.P

|
Wysłany: Nie Sty 03, 2016 23:29 Temat postu: |
|
|
Widziałyście już ten blog http://zachowek.biz.pl ? Jest tam sporo informacji na temat spadku. Blog jest prowadzony przez prawnika, więc informacje są ze sprawdzonego źródła. Można tam się dowiedzieć sporo rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
LadyBlack V.I.P

|
Wysłany: Wto Sty 05, 2016 14:45 Temat postu: |
|
|
wszystko może wchodzić w skład spadku, nawet pies właściciela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gracja Daje radę

|
Wysłany: Nie Sty 10, 2016 18:29 Temat postu: |
|
|
W wolnej chwili jeszcze zobacz na stronie http://lexpatronum.pl/porady-prawne mogą Ci coś podpowiedzieć, szczególnie, że działają online to nie musisz jeździć i się umawiać tylko wchodzisz na stronę, sprawdzasz i gotowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia_29 Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Sty 13, 2016 12:33 Temat postu: |
|
|
sprawy spadkowe potrafią być naprawdę problematyczne, sporo zależy od tego w jakim stopniu jest ugodowa cała rodzina, no i oczywiście niezbędna jest pomoc adwokata, który pomoże te sprawy uporządkować, kiedy otrzymałam spadek po dziadkach to dość długo odkładałam ten temat, ale w końcu się za to wzięłam i mam spokój
---
adwokat kielce |
|
Powrót do góry |
|
 |
LadyBlack V.I.P

|
Wysłany: Czw Sty 14, 2016 13:40 Temat postu: |
|
|
najogólniej to rodzina się żre między sobą i skaczą sobie do gardeł bo każdy chce jak najwięcej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
owsiana Wymiata forum

|
Wysłany: Czw Sty 14, 2016 17:22 Temat postu: |
|
|
Niestety muszę się z tym zgodzić Jeśli w grę wchodzi spadek i to nie mały warto poszukać dobrego adwokata np z http://bergtraum.eu/ Moja rodizna jakieś 8 lat temu musiała walczyć o spadek po dziadku, który nam przepisał. Jego dzieci z pierwszego małżeństwa walczyły o zachowek chociaż go dostały jeszcze za życia dziadka. Niestety nie było dowodów jakoby wszyscy dostali coś od dziadka i perfidnie to wykorzystali. W konsekwencji moja mama musiała sprzedać ojcowiznę żeby ich spłacić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kierekk Nowicjusz

|
Wysłany: Pon Sty 25, 2016 09:11 Temat postu: |
|
|
Sam ostatnio walczyłem o spadek warszawa i najlepiej jak zapytasz specjalisty co i jak , skorzystaj z usług jakiejś kancelarii albo coś i będzie po problemie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2016 09:11 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |