Forum Kobiety i ich Świat Strona Główna Kobiety i ich Świat

 
 POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

desery
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiety i ich Świat Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Beatus1462
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 23 Gru 2014
Posty: 6
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski

PostWysłany: Sob Sty 03, 2015 23:45    Temat postu: desery Odpowiedz z cytatem

Owoce zapiekane w kisielu pod kruszonką

Na 6 miseczek:
ok 1 kg mrożonych owoców
1 opakowanie kisielu o smaku owocu, którego mam najwięcej z mieszance
cukier do smaku

kruszonka:
1/2 kostka masła
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki + 1 łyżka
2 opakowania cukru waniliowego

orzechy, rodzynki


Owoce wrzucić do garnka i podgrzewać do ich rozmrożenia. Kisiel rozpuścić w 1/2 szklance wody, dodać do owoców. Sprawdzić słodkość i ewentualnie dosłodzić. Wyrobić kruszonkę. Owoce przełożyć do żaroodpornych miseczek posypać orzechami i rodzynkami, na to wysypać kruszonkę. Wstawić do piekarnika i piec ok pół godziny w 170 stopniach do zarumienienia się kruszonki. Podawać na ciepło.

____________________
Nie spodziawałeś się tego tłumaczenia toruń sprawdź promocja tylko do ?..


Ostatnio zmieniony przez Beatus1462 dnia Czw Lut 12, 2015 15:59, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklama






Wysłany: Sob Sty 03, 2015 23:45    Temat postu:

Powrót do góry
Britni73
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 23 Gru 2014
Posty: 6
Skąd: Piekary Śląskie

PostWysłany: Pią Sty 09, 2015 19:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepis na Chłodnik owocowy
czas: ok. 5 minutliczba porcji: 2?3
Składniki
ok. 100 g jagód
500 ml jogurtu, kefiru, zsiadłe mleko itp.
sporo owoców, poziomki, jagody, maliny (min. po 1/2 szklanki)
garść migdałów
2?5 łyżek cukru
szczypta cynamonu
Moje porady

taki deser możecie zrobić na domowym zsiadłym mleku
Przepis na owocowy chłodnik
KROK 1
Wlewam jogurt, kefir czy zsiadłe mleko, dorzucam jagody, cynamon i cukier i miksuję. Nalewam do miseczek, dorzucam dużo owoców, posiekane migdały lub płatki migdałowe i podaję. Wink Smacznego.

____________________
Idziemy naprzód to widać https://maketimehappier.wordpress.com/2015/01/30/porzadki-przy-samochodzie-sposobem-na-zajecie-czasu-wolnego/ no i co ty na to!


Ostatnio zmieniony przez Britni73 dnia Pon Mar 02, 2015 14:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ProBethann2042
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2014
Posty: 6
Skąd: Leszno

PostWysłany: Nie Sty 11, 2015 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciasto z ciepłymi lodami

Ciasto z ciepłymi lodami Ja
Dodane przez: KaroOolcia
Czas przygotowania: 35 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Składniki
Upiec jasny biszkopt z 4 jaj.
1 paczka ciepłych lodów
1 dżem porzeczkowy
0,5 litra kremówki 30% (jeśli śmietana jest w opakowaniach 330 ml to po prostu 2)
2 łyżki cukru pudru
3 serki homogenizowane waniliowe po 150g (lub może być 1 większy - 400g)
2 galaretki cytrynowe - rozpuszczone w 2 szkl. wody
1 galaretka cytrynowa (lub inna) - rozpuszczona w 0,5 l wody

____________________
Jeżeli jeszcze się wahasz mamy dla Ciebie wyjście http://logi4u.blog4u.pl/komentarze-728149-rola-transportu.html ale wpierw wejdź.


Ostatnio zmieniony przez ProBethann2042 dnia Wto Mar 03, 2015 10:29, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
procyntia2558
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2014
Posty: 5
Skąd: Tomaszów Mazowiecki

PostWysłany: Wto Sty 13, 2015 22:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepis na Smażone banany w cieście
czas: 30 minutliczba porcji: ok. 12?16 szt.
Składniki
ciasto do smażenia:
300 g mleka kokosowego
300 g mąki
100 g cukru
1 łyżka cukru z wanilią
100 g roztopionego masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
100 g wiórków kokosowych
2 łyżki sezamu
dodatkowo:
3?4 banany
200 ml śmietany 36%
150 g czekolady gorzkiej
lody
Moje porady

waniliowe lody możesz zrobić samodzielnie
ciasto można modyfikować, można dodać ciut cynamonu, orzeszki, czekoladę
Przepis na ciasto do smażenia bananów
KROK 1
Wlewam mleko kokosowe, mąkę, wiórki, proszek, sezam, cukier, jajka, a na koniec masło, za każdym razem mieszając po dodaniu składników. Odstawiam do lodówki na 1 godzinę, aby ciasto zgęstniało.
Przepis na ciasto do smażenia bananów
KROK 2
Zanurzam banany pocięte na kawałki (1 banan na 3?4 części) i smażę na głębokim, gorącym tłuszczu.
Przepis na ciasto do smażenia bananów
KROK 3
Smażę do zrumienienia, a potem odkładam na papierowy ręcznik.
Przepis na ciasto do smażenia bananów
KROK 4
Teraz sos. Zagotowuję śmietankę, a potem do zagotowanej, ale zestawionej z ognia, dodaję połamaną czekoladę. Mieszam dokładnie. Odstawiam do lodówki, by zgęstniał. Polewam sosem banany i podaję z lodami. Smacznego!

____________________
Wejdź, a nie pożałujesz. http://inwestujzkuba.soup.io/ Musisz nas sprawdzić.


Ostatnio zmieniony przez procyntia2558 dnia Sro Mar 04, 2015 12:56, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
grazyna2841
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2014
Posty: 5
Skąd: Kędzierzyn-Koźle

PostWysłany: Sro Sty 14, 2015 14:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Placek Gerbeaud

Sposób przygotowania
Mąkę przesiać na środku wrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, dodać 1 łyżkę cukru.Wlać mleko podsypać mąką .Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia.Potem dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i dokładnie wyrobić ciasto rękami, następnie oprószyć mąką, nakryć bawełnianą ściereczką i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do dalszego rośnięcia.

Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagnieść i podzielić na trzy równe części. Prostokątną formę posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Jedną część ciasta rozwałkowujemy na prostokąt i rozkładamy nim równomiernie dno formy.

Ciasto posmarować dżemem, posypać orzechami i przykryć drugą warstwą ciasta. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, rozkładamy na cieście i posypujemy cynamonem. Na jabłka kładziemy pozostałą część ciasta.

Piec w nagrzanym do 180 stop. piekarniku,około 45 minut.

W czasie kiedy ciasto stygnie przygotować polewę. Z wody i cukru przygotować gęsty syrop, zagotować i odparować. Kiedy syrop lekko przestygnie dodać kakao i wymieszać. Następnie polewę podgrzać i polać nią ciasto. Odstawić do ostygnięcia w chłodne miejsce.

Smacznego.


Składniki

margaryna 25 dkg.

mąka 50 dkg.

cukier waniliowy 1 opakowanie

jajko 2 sztuki

cukier 5 łyżek

sól do smaku

drożdże 4 dkg.

mleko 2 % 10 łyżek

orzechy posiekane 30 dkg.

jabłka 1 kg.

dżem malinowy

cynamon

____________________
Pośpiesz się http://lechupisze.blog.pl/2014/10/15/materialy/ zajrzyj!


Ostatnio zmieniony przez grazyna2841 dnia Sro Mar 04, 2015 16:11, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
nimfa34
V.I.P
V.I.P


Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 2432

PostWysłany: Czw Sty 15, 2015 09:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja uwielbiam tiramisu Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Abraham2213
Gość





PostWysłany: Czw Sty 15, 2015 18:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Torcik z galaretki.

3 różnokolorowe galaretki
2 kubki śmietany
1 szkl. Cukru ( najlepiej pudru )
2 dag. Żelatyny

Galaretki rozpuścić i zostawić do zastygnięcia. Następnie pokroić na kawałki. Śmietanę wymieszać z cukrem, żelatyna i pokrojona galaretka. Wlać do tortownicy i zostawić do zastygnięcia...

____________________
Dobry zwyczaj http://zaradnystudent.soup.io/ najpiew sprawdz!


Ostatnio zmieniony przez Abraham2213 dnia Sro Mar 04, 2015 20:00, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Francie87
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2014
Posty: 7
Skąd: Krosno

PostWysłany: Sob Sty 17, 2015 23:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sałatka owocowa


Składniki:

1 pomarańcza,
1 bardzo duże jabłko bądź 2 mniejsze,
1 gruszka,
2 kiwi,
2 banany,
fioletowe winogrona (ok. 30 dag).
Sposób przygotowania:

Przed przystąpieniem do przygotowywania sałatki myjemy owoce. Następnie jabłka, banany, gruszkę i kiwi obieramy ze skórek. Owoce kroimy w kostkę. Pomarańczę dzielimy na małe cząstki. Winogrona kroimy na połówki. Wszystkie owoce wkładamy do salaterki. Odstawiamy je na 20 minut, by sałatka nabrała smaku, a owoce puściły soki.

____________________
Na naszej stronie tylko okazje cenowe http://samotniewswiat.blox.pl/2014/11/Polskie-stare-miasto-czyli-z-wizyta-w-Krakowie.html drożyzna to wirus.


Ostatnio zmieniony przez Francie87 dnia Pon Mar 30, 2015 08:57, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amanda_kos
V.I.P
V.I.P


Dołączył: 18 Mar 2014
Posty: 1016

PostWysłany: Nie Sty 18, 2015 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sernik kokosowo-żurawinowy

Składniki:

Spód:
• 2 białka jajek
• 2 łyżki cukru
• 120 g wiórków kokosowych
• 1 i 1/2 łyżki mąki (użyłam kokosowej)

Masa serowa:
• 250 g ricotty
• 250 g mascarpone
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub skrobi ziemniaczanej
• 1/2 szklanki cukru
• 3 jajka
• 1/2 puszki (200 g) mleka kokosowego

Żurawina:
• 300 g żurawiny świeżej lub mrożonej
• 4 łyżki cukru
• 1/4 szklanki soku malinowego lub żurawinowego

Mus kokosowy:
• 1 łyżka stołowa żelatyny spożywczej
• 1/2 puszki (200 g) mleka kokosowego
• 250 g śmietanki kremówki 30% (bardzo zimnej)
• 1/4 szklanki cukru

opcjonalnie: 2 łyżki likieru lub rumu kokosowego Malibu
do dekoracji: żurawina, wiórki kokosowe jeśli lubimy

Przygotowanie:

Przygotować prostokątną formę o wymiarach 20 x 30 cm. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.

Spód:

Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier i ubijać jeszcze przez ok. 3-4 minuty. Dodać wiórki kokosowe i mąkę, wymieszać i wyłożyć na spód formy, rozprowadzić po całej powierzchni i delikatnie wyrównać powierzchnię wypukłą stroną łyżki. Wstawić do piekarnika i piec przez 10 minut.

Masa serowa:

Do miski włożyć ricottę i mascarpone, dodać mąkę ziemniaczaną i cukier, zmiksować na jednolitą masę. Następnie dodawać po jednym jajku cały czas miksując do połączenia się składników, dodać kolejne jajko gdy poprzednie będzie już zmiksowane z masą. Dodać 1/2 puszki mleka kokosowego i zmiksować na jednolitą masę (mleko kokosowe z puszki przed podzieleniem na 2 części wymieszać).
Masę serową wylać na spód, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 20 minut (lub do czasu aż sernik będzie ścięty), wyjąć z piekarnika.

Żurawina:

Żurawinę wsypać do garnka razem z cukrem i co chwilę mieszając gotować przez ok. 8-9 minut. Dodać sok malinowy i wymieszać, wyłożyć na sernik. Ostudzić przed wyłożeniem musu kokosowego.

Mus kokosowy:

Żelatynę wsypać do metalowego kubeczka, wlać likier kokosowy lub kilka łyżek mleka kokosowego, wymieszać i odstawić na 15 minut (ten etap namoczenia żelatyny jest ważny).
Namoczoną żelatynę postawić na malutkim ogniu i cały czas mieszając rozpuścić. Dodać resztę mleka kokosowego i wymieszać na jednolitą masę.
Zimną śmietankę ubić w zimnej misce z dodatkiem cukru na sztywny krem (początkowo na małych obrotach, później na średnich, kończąc na wyższych). Do ubitej śmietanki dodać mleko kokosowe z żelatyną i wymieszać łyżką.
Wyłożyć na ostudzony sernik. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Udekorować żurawiną.

Przepis pochodzi stąd: http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_kokosowo_zurawinowy/przepis.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cythia81
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2014
Posty: 11
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: Pon Sty 19, 2015 22:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

piernik z cukini
Składniki

1/4 szklanki oleju (+ ew. 1–2 łyżki)
25 dag cukru
2 jajka
łyżka olejku migdałowego
25 dag mąki
5 łyżek naturalnego kakao
2 łyżeczki sody
łyżka przyprawy do piernika
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
25 dag drobno startej cukinii (bez skórki)
10 dag posiekanych orzechów włoskich
kilka posiekanych śliwek w czekoladzie
tabliczka gorzkiej czekolady + łyżka masła na polewę

Etapy przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180°C. Średnią keksówkę natłuszczamy, oprószamy mąką. Ucieramy olej, cukier, jajka i olejek migdałowy. Mieszamy przesianą mąkę, kakao, sodę i przyprawę do piernika z pieprzem, małymi porcjami dodajemy do oleju z cukrem i cały czas miksujemy. Gdy ciasto będzie gładkie i lśniące (jeśli jest za gęste, można dolać nieco więcej oleju), mieszamy z cukinią, orzechami i śliw-kami w czekoladzie, przekładamy do formy. Pieczemy ok. 45 min, do suchego patyczka. Pokruszoną czekoladę topimy na parze z masłem, ciepłą polewą smarujemy ciasto.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
baHa
Daje radę
Daje radę


Dołączył: 10 Gru 2012
Posty: 501

PostWysłany: Czw Sty 29, 2015 13:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mmm...ale narobiłyście mi smaka na coś słodkiego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
DrValerie2344
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2014
Posty: 7
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Czw Sty 29, 2015 22:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

klej

Składniki
? 2 szklanki mleka
? 1 szklanka gorącej wody
? 1/2 łyżeczki soli
? 3 jajka
? 2 szklanki mąki
? 2 łyżki oleju
Ser
? 500 g sera półtłustego
? 2 żółtka
? 3 czubate łyżki cukru pudru
? 1 cukier waniliowy
? olej do smażenia naleśników
? masło do odsmażenia naleśników
Sposób przygotowania
1. Naleśniki z serem - krok 1
? Mleko wymieszać z wodą, dodać jajka i roztrzepać trzepaczką. ? Dodać mąkę, sól i olej, i również roztrzepać. ? Odstawić masę na 30 minut, aż mąka się rozklei. ? Usmażyć ok. 20 naleśników, smarując patelnię pędzlem z olejem. ? Żółtka utrzeć w misce z cukrem pudrem i waniliowym. ? Dodać ser i rozetrzeć z żółtkami. ? Na naleśnik nakładać po jednej łyżce sera i składać dowolnie, u mnie na ćwiartki. ? Przed podaniem obsmażyć na maśle.

____________________
Wejdź czym prędzej http://inwestuj.soup.io/ a poznaj nasze oferty!


Ostatnio zmieniony przez DrValerie2344 dnia Wto Mar 31, 2015 15:18, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ONELUTOMIR85
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2014
Posty: 6
Skąd: Zawiercie

PostWysłany: Nie Lut 01, 2015 01:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

amerykańskie naleśniki
Składniki
225g mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka cukru
2 duże jajka , roztrzepane
30g masła, rozpuszczonego i ostudzonego
300ml mleka
masło do smażenia
Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki umieść w mikserze i wymieszaj.

Gotowe ciasto przelej do dzbanka, tak łatwiej będzie Ci je dozować i pozostaw na ok. 20 minut, przed użyciem.

Kiedy będziesz smażyć naleśniki, jedyne co musisz pamiętać, to, to, że kiedy ,na górnej części naleśnika pojawią się bąbelki, to znak, że czas by przewrócić je na drugą stronę, tylko na 1 minutę.

Z podanej porcji ciasta wychodzi ok. 11 naleśników.

____________________
Wyciągamy do Ciebie rękę http://ogrodymarka.blogx.pl/2014/12/04/rolety/ wejdż!


Ostatnio zmieniony przez ONELUTOMIR85 dnia Wto Kwi 07, 2015 15:25, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dannettexyz71
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2014
Posty: 8
Skąd: Toruń

PostWysłany: Wto Lut 03, 2015 08:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepis na Ciasto jaglane z rabarbarem
czas: ok. 1,5 godziny z pieczeniem
liczba porcji: forma 22-23 cm
Składniki

200 g kaszy jaglanej + 350 ml wody
110 ml mleka (ja wybrałam mleko sojowe)
100 g cukru
20 ml oleju
2 jajka
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka cukru z wanilią
1 łodyga rabarbaru + 1 łyżka cukru
garść malin
garść płatków migdałowych

Moje porady

ja wybrałam mleko sojowe, ale może być mleko krowie lub inne roślinne
zamiast sody może być proszek do pieczenia, chyba, że ma to być faktycznie bezglutenowe to należy zostać przy sodzie. Proszek do pieczenia zawiera mąkę.

Przepis na ciasto jaglane
Krok 1
Kasze jaglaną zalewam wodą, dodaję szczyptę soli i gotuję aż wchłonie cały płyn.
Przepis na ciasto jaglane
Krok 2
Rabarbar kroję, zasypuję łyżką cukru, dodaję łyżkę wody i gotuję aby nabrał słodyczy.
Przepis na ciasto jaglane
Krok 3
Do kaszy dodaję mleko, jajka, cukier, sodę, olej i to wszystko miksuję blenderem by całość była gładka.
Przepis na ciasto jaglane
Krok 4
Przelewam to tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia, na to układam rabarbar (bez sosu), maliny, płatki migdałowe i wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piekę ok. 1 godziny i 15-20 minut. Wyjmuję i odstawiam do wystudzenia, najlepsze kolejnego dnia, jak zmaceruje się. Smacznego.

____________________
Tylko u nas wyszukany prezent http://lepszakariera.bloog.pl/ Znajdź go tutaj!


Ostatnio zmieniony przez Dannettexyz71 dnia Sro Kwi 08, 2015 11:56, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dannettexyz71
Nowicjusz
Nowicjusz


Dołączył: 25 Gru 2014
Posty: 8
Skąd: Toruń

PostWysłany: Wto Lut 03, 2015 08:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepis na Tort z malinami
czas: 2 godziny + chłodzenie
liczba porcji: tort ok. 23 cm wystarczy na 10-12 porcji
Składniki
biszkopt na tort:

5 dużych jajek
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki mąki pszennej
2/3 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru z wanilią
szczypta proszku do pieczenia

krem i dodatki:

400 g śmietany kremówki
1 łyżka żelatyny + 60 g wrzątku
80 g cukru
400 g malin
50 ml rozwodnionego syropu malinowego
dżem malinowy

Moje porady

bita śmietana – porady
jak zrobić cukier z wanilią tak z wanilią, bo to cukier waniliowy, te sklepowe popularne to wanilinowe=aromatyzowane

Przepis na tort
Krok 1
Przygotowuję biszkopt, czyli białka oddzielam od żółtek, a następnie białka ubijam na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Do tego dodaję żółtka, mąkę, proszek, cukier z wanilią i lekko mieszam. PRzekładam do formy 22-23 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i piekę 30 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Przepis na tort
Krok 2
Przecinam na trzy części.
Przepis na tort
Krok 3
Śmietanę ubijam razem z cukrem na sztywno. Żelatynę rozpuszczam we wrzątku a jak przestygnie to dodaję do śmietany i miksuję.
Przepis na tort
Krok 4
Układam blat, nasączam go sokiem, na to kładę dżem i śmietanę i znowu blat, nasączenie, dżem, śmietana.
Przepis na tort
Krok 5
Na koniec ostatni nasączony blat nie musi być smarowany dżemem, za to smaruję go dookoła śmietaną i dekoruję malinami. Chłodzę kilka godzin. Smacznego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama






Wysłany: Wto Lut 03, 2015 08:15    Temat postu:

Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kobiety i ich Świat Strona Główna -> Kuchnia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 1 z 12
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Kobiety i ich Świat  

To forum działa w systemie phorum.pl
Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!
Powered by Active24, phpBB © phpBB Group