Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
recepturka V.I.P

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2017 12:56 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa34 V.I.P

|
Wysłany: Wto Lis 21, 2017 19:30 Temat postu: |
|
|
Co jest w składzie takiej maseczki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ladieno1 Nieźle się stara

|
|
Powrót do góry |
|
 |
jjusti18 Daje radę

|
Wysłany: Sro Gru 06, 2017 13:47 Temat postu: |
|
|
A ja zachęcam do zapoznania się z artykułem http://www.cristals.pl/jak-pozbyc-sie-wagrow/ . Właśnie koleżanka mi go przesłała i są tam ciekawe porady jak zwalczyć wągry. Myślę, że niektóre sposoby mogą faktycznie pomóc. Nawet nie wiedziałam, że wągry można pozbyć się za pomocą maseczki z cytrusów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
polka90 Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Gru 19, 2017 12:41 Temat postu: |
|
|
kupiłam kiedyś taką maseczkę o konsystencji kremu, nakładasz na twarz, czekasz aż "zastygnie" i zciągasz-trochę boli ale do wytrzymania, efekt taki sobie, a niedawno zamówiłam na skin79 emulsję myjącą i zauważyłam że po niej mam znacznie mniej wągrów |
|
Powrót do góry |
|
 |
mojwa Nowicjusz

|
Wysłany: Pią Sty 12, 2018 06:57 Temat postu: |
|
|
Jak przeszkadza Wam kolor tej czarnej maski to z powodzeniem można użyć też metalicznej maski silver detox, ma podobne działanie, edukuje poziom sebum, zapobiega powstawaniu zaskórników i wyprysków, oczyszcza skórę z toksyn i innych zanieczyszczeń, błyskawicznie odświeża, odblokowuje pory i zmniejsza ich widoczność. |
|
Powrót do góry |
|
 |
roksana888 Nowicjusz

|
Wysłany: Pią Sty 12, 2018 14:54 Temat postu: |
|
|
nie wiem, u mnie świetnie się sprawdza parówka i potem nakładam taką czarną maskę i po jakiś 20 min odklejam ją razem z wągrami |
|
Powrót do góry |
|
 |
migunia Nowicjusz

|
Wysłany: Pią Sty 12, 2018 15:42 Temat postu: |
|
|
Można sobie zrobić samemu tanio wystarczy węgiel aktywny z apteki |
|
Powrót do góry |
|
 |
leila254 Daje radę

|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2018 12:17 Temat postu: |
|
|
A usunie takie wągry, które powstały przez nużeńca? Wiecie w ogóle, co to takiego? Jeśli jeszcze nie, to koniecznie zerknijcie sobie na stronę nuzeniec.com.pl, aby poczytać więcej na ten temat. W razie czego będziecie bezpieczni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
knall Daje radę

|
|
Powrót do góry |
|
 |
marta-wawa Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Maj 15, 2018 16:05 Temat postu: |
|
|
Niestety ale samodzielna walka z wągrami jest bardzo trudna i ciężko sobie z nimi poradzić. Dlatego na usuwanie wągrów chodzę do kosmetyczki. W domu natomiast stosuję różnego rodzaju inne maseczki, np. do zmęczonej cery, czy też maseczki odżywiająco - nawilżającej (np. stąd - https://www.gobli.pl/holika-holika-c4306). Dzięki temu moja cera znacznie się ostatnio poprawiła i nie borykam się ani z przesuszoną skórą ani z czarnymi kropkami na nosie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
besia1 Daje radę

|
Wysłany: Wto Maj 22, 2018 10:37 Temat postu: |
|
|
dobre naturalne maski znajdziecie też wśród kosmetyków marki Eldan Cosmetics http://www.eldancosmetics.pl/linie-produktow/maski.html. Ja też mam problem z zaskórnikami i wągrami i do takiej codziennej pielęgnacji stosuję Acnevect Activating Liquid. W składzie m.in skrobia ryżowa, olejek ze słodkich migdałów czy pantenol. Silnie złuszcza i działa antybakteryjnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
marlenawilk Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2018 10:42 Temat postu: |
|
|
Słyszałam, że na jednych działa, na drugich nie. Dlatego chyba najlepiej jak sama przetestujesz na sobie. : ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasika12 Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2018 18:13 Temat postu: |
|
|
No ale maseczki sa przeciez przeróżne z róznymi wlasciwosciami i jednemu pomaga to a drugiemu co innego... To raczej kwestia dobrania odpowiedniej... Najlepiej oczyszczac sugerujac sie opinia specjalistow. Mnie nauczyla tego moja pani kosmetolog stad http://anlaya.pl/rytualy-peelingi-masaze/zabiegi-pielegnacyjne/oczyszczanie/ Za kazdym razem gdy jestem u niej to dobiera zabieg po zbadaniu stanu cery. A to oczyszczamy kwasami a to manualnie czy peelingami... Cera jest kaprysna nawet sezony w roku maja na nia rozny wplyw |
|
Powrót do góry |
|
 |
marakuja Nieźle się stara

|
Wysłany: Wto Cze 12, 2018 12:56 Temat postu: |
|
|
Nie mam pojęcia co to za maseczka Od pewnego jednak czasu na wągry i inne problemy skórne stosuję krem naturalny krem przeciwtrądzikowy i regulujący sebum oraz maseczkę przeciwtrądzikową HISZPANIA marki Calluna Medica. Na początku podchodziłam sceptycznie do tych kosmetyków, bo po prostu nie wiedziałam, czy będą skuteczne. Teraz nie wyobrażam sobie bez ich pielęgnacji twarzy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2018 12:56 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |